View this email in your browser

Keskkonnateadliku ettevõtja infoallikas nr 46
Mai 2019

Uudiskiri on mõeldud assotsiatsiooni liikmete ning laiema üldsuse teavitamiseks EKJA tegevustest ja keskkonnajuhtimisest.

Maikuisest uudiskirjast leiad:
  • Kuidas muuta ettevõtte digitaalseid kanaleid paremaks?
  • EKJA projekti abil toimusid ettevõtetes ringdisaini auditid
  • EKJA üldkoosolek oli otsustusvõimeline
  • Rohelise Kontori koolituspäev tõi kokku palju huvilisi
  • Liitu keskkonnajuhtimise konsultantide Hea Tavaga

Kalender

Kuidas muuta ettevõtte digitaalseid kanaleid paremaks? 

1) Ettevõtte Helmes disainimeeskond ootab keskmisi ja suuri ettevõtteid kandideerima “Disainer majas” programmi, mille raames valitakse välja neli ettevõtet, kes saavad osaleda tasuta individuaalses töötoas ja lahendada mõnda oma ärikriitilist probleemi. Töötubasid juhendavad Helmese disainijuhid. Loe lisainfot, kuidas muuta oma digitaalseid kanaleid paremaks ja kandideerida programmi siit.

2) Vähemalt 3 aastat tegutsenud eksportivad ettevõtted, kellel on soov arendada või parendada ja turule tuua uusi tooteid või teenuseid ning kellel on selleks ambitsiooni ja ressursse, on oodatud kandideerima "Disaini meistriklassi programmi." Meistriklass koosneb hetkeolukorra auditist (disainiaudit), viiest koolituspäevast (teooria ja praktika) ning tootearendusprojekti elluviimisest koostöös disainijuhiga s.t personaalne mentortugi. Tähtaeg on 16. juuni 2019. Loe lisainfot siit.

EKJA projekti abil toimusid ettevõtetes ringdisaini auditid

EKJA sai 2018. aastal Keskkonnainvesteeringute Keskusest rahastust projekti jaoks "Ringmajanduse ja ringdisaini võimekuse suurendamine Eesti ettevõtetes." Projekti eesmärk on tõsta ettevõtete teadlikkust ringmajandusest ja ringdisainist ning kestvuseks september 2018 - detsember 2019.

Antud projekti raames on läbi viidud järgmised tegevused:

- Ringmajanduse koolitusmaterjalide koostamine.
- 6. ja 7. märts 2019 toimusid Tartus ja Tallinnas kaks grupikoolitust ringmajanduse ja ringdisaini teemadel.
- 2019 aprillis ja mais viidi kuni kümnes ettevõttes läbi ringdisaini auditid, millega hinnati ettevõtte ringmajanduse, sh ringdisaini pädevust ja võimekust ning selgitati välja ettevõtte jaoks perspektiivikad ringdisaini valdkonnad ja lahendused. Auditi tulemusel koostati edasine tegevuskava ringdisaini põhimõtete rakendamiseks.



2019. aasta novembris on plaanis korraldada kogu projekti hõlmav lõpuseminar Tallinnas.

Lisainfo jaoks tasub jälgida EKJA kodulehte, uudiskirja ning EKJA Facebooki lehte. Kui on soov saada just ringmajanduse alast infot, siis ettevõtted on oodatud liituma EKJA Ringmajanduse Foorumiga, mis tagab kuulumise valdkondlikku infolisti.
EKJA üldkoosolek oli otsustusvõimeline

30. aprillil toimus EKJA üldkoosolek, kus osalesid koos volitustega kokku 18 tegevliiget (koosolek oleks olnud otsustusvõimeline, kui oleks osalenud vähemalt 13 tegevliiget).

Üldkoosolekul olid arutluse all järgmised teemad:
  • Pikaajalise tegevuskava uuendamine aastateks 2019-2021,
  • 2018. aasta tegevuste ülevaade,
  • 2018. aasta majandusaruande kinnitamine ja revisjonikomisjoni protokolli ette lugemine,
  • 2019. aasta tegevuskava ja eelarve kinnitamine,
  • EKJA uue juhatuse valimine kaheks aastaks.
Tere tulemast uude juhatusse: Jana Kelus (juhatuse esimees), Ellen Kaasik (juhatuse aseesimees), Olavi Tammemäe, Tõnis Meriste, Terje Luure, Harri Moora, Ingrid Lai, Mirjam Vili ja Kai Peet.
 
Pärast üldkoosolekut toimus EKJA ja Eesti Kvaliteediühingu ühiselt korraldatud lühiseminar „Integreerida või mitte – kuidas ISO 9001 ja 14001 efektiivselt (koos)tööle rakendada?“

Kui on soov üldkoosoleku protokolli lugeda või seminari ettekandeid saada, kirjutage ekja@ekja.ee.
 

Pilt: Mariliis Pajula
Rohelise Kontori koolituspäev tõi kokku palju huvilisi
 
7. mail toimus EKJA korraldatud koolituspäev "Roheline kontor - mis ja milleks," mis tõi koolitusruumi huvilisi täis. Koolitajateks olid Harri Moora ja Evelin Piirsalu Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskusest ning Jaanika Tõnisson ettevõttest ISS Eesti. 

Kellel ei õnnestunud koolitusel osaleda, soovitame lugeda Rohelise Kontori põhimõtete kohta lähemalt EKJA kodulehelt, kus olemas ka täispikk versioon Rohelise Kontori käsiraamatust. Lisaks soovitame neil, kel tulevikus plaanis taotleda Euroopa Rohelise Kontori sertifikaat, laadida tasuta alla EKJA kodulehel asuv kontrollküsimustik, sest seda täites on võimalik saada ülevaade sellest, mida on veel vaja kontoris uuendada/muuta, et 1. taseme kriteeriumid saaksid täidetud. Küsimuste korral tasub ühendust võtta ekja@ekja.ee. 

EKJA tänab omalt poolt veel kord koolitajaid ja kõiki koolitusel osalejaid!


Pilt: Mariliis Pajula
Liitu keskkonnajuhtimise konsultantide Hea Tavaga!

Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon (EKJA) on käima lükanud keskkonnajuhtimissüsteemi konsultantide Hea Tava süsteemi ning igal keskkonnajuhtimissüsteemi konsultandil on võimalik liituda Hea Tava nimekirjaga. Kui juhindud oma töös jätkusuutlikkuse põhimõtetest, järgid head tööeetika tava ning pakud professionaalset teenust oma klientidele, siis pole muud kui täida liitumiseks ankeet ning oled nähtav laiemalt. Loe lähemalt siit.
 
Mis kasu annab keskkonnajuhtimise konsultandi Hea Tavaga liitumine:
  • Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toetuste taotlemisel keskkonnajuhtimissüsteemi rakendamiseks on toodud viide soovitusega kasutada keskkonnajuhtimise Hea Tava nimekirjas olevaid konsultante;
  • Tasuta osalemine EKJA seminaridel, mis panustavad konsultandi pädevuse suurendamisele;
  • Konsultantidele asjakohase keskkonnaalase info jagamine meililisti ja uudiskirja kaudu;
  • Konsultandi nimi on toodud välja EKJA kodulehel.

Huvitavat lugemist

Eesti Kaubandus ja Tööstukoja 23.05.2019 uudiskiri
Keskkonnaõiguse maikuu uudiskiri
1. juunil avatakse töötleva tööstuse ja mäetööstuse digitaliseerimise toetusmeede
Liitu EKJA FB grupiga "Keskkonnajuhtimisega seotud arutelud"
Roheline kontor - mis see tegelikult on ja kuidas selleks kvalifitseeruda?
Vaata lisa!
Jaga!
Saada edasi!
Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon MTÜ
Erika 14, Tallinn

Kui tahad meiega ühendust võtta, kirjuta:
ekja@ekja.ee

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.